Hoe kun je het flesje van de baby het beste opwarmen?

Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken voor het opwarmen van het flesje, namelijk: 

- De magnetron

- Een flessenwarmer

- Opwarmen in een pannetje

Beaba Bib expresso flesbereider.jpg

Het opwarmen van voeding
Flesvoeding uit de koelkast of koud bron- of kraanwater kun je opwarmen tot lichaamstemperatuur. Let erop dat je de voeding niet te heet laat worden en zeker nooit laat koken. Controleer de temperatuur door een beetje voeding op je pols te druppelen. Je wilt immers niet dat jouw kleintje zijn mondje verbrandt. De voeding dient ongeveer zo warm te zijn als je eigen huid.

Magnetron

  • Verwarm nooit minder dan 50 ml. Bij kleinere hoeveelheden is de kans op oververhitting te groot.
  • Verwarm de voeding bij voorkeur in een plastic flesje. Glazen flessen kunnen breken of zelfs ontploffen.
  • Schud het flesje voor gebruik rustig om, om de warmte te verdelen, want de voeding is in de fles een stuk warmer dan aan de buitenkant.
  • Borstvoeding warm je liever niet op in de magnetron, omdat er dan belangrijke voedingsstoffen verloren kunnen gaan. Een enkele keer is niet zo erg, maar maak er liever geen gewoonte van. Het is hierbij belangrijk dat de melk niet warmer wordt dan 30-35 graden Celsius. Dit is een goede drinktemperatuur. Afgekolfde melk verliest beschermende stoffen bij temperaturen boven de 50 graden Celsius. Schud de fles halverwege het verwarmen een keertje om, om de warmte te verdelen en doe dit ook aan het einde van de opwarmtijd. Zo blijven de beschermende stoffen zoveel mogelijk behouden.

Flessenwarmer

Een flessenwarmer is eigenlijk de beste en makkelijkste manier om de juiste temperatuur van het flesje te krijgen. De meeste flessenwarmers regelen de juiste temperatuur en slaan af zodra het flesje klaar is.

Er is zelfs de zogenaamde Expresso flessenbereider, deze met deze kun je in enkele seconden en met één hand een fles klaar maken op de juiste temperatuur. Terwijl je je baby vasthoudt, bereid je tegelijkertijd de fles. Dit apparaat is geschikt voor alle soorten flessen. 

Beaba Bib expresso flessenbereider.jpg

Zie hier onze collectie flessenwarmers. 

Opwarmen in een pannetje

Het makkelijkst is om het flesje in een pannetje met warm water op te warmen. Ook kun je dit nooit goed inschatten hoe lang dit moet en of de temperatuur juist is.

 

WebwinkelKeur Klantenbeoordelingen

* Gratis verzending vanaf €50,00 (anders €3,95)

* 1-2 werkdagen levertijd

* Laagste prijsgarantie

* 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Over Cheapon

Welkom in onze webshop!

Wij zijn een webshop die nieuwe retourartikelen een 2e kans geven. De retour artikelen zijn door ons zorgvuldig gecontroleerd en alleen NIEUWE artikelen worden verkocht in onze shop. Het kan voorkomen dat alleen de doos is beschadigd. 

Daarnaast verkopen we ook helemaal nieuwe artikelen. Deze artikelen worden in de webshop aangeduid met 100% NIEUW. Daarvan is het complete artikel nieuw en onbeschadigd, dus ook de doos.

Veel shop plezier!

© 2015 - 2021 Cheapon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel