Waarom zou je een draagdoek gebruiken en wat zijn de voordelen?

Je kindje was het natuurlijk gewend om bij jou in de buik te zitten, lekker warm en geborgen. Nu hij of zij op de wereld is kan het natuurlijk allemaal een beetje onwennig zijn en vind je kindje het prettig om bij jou te zijn. Maar de hele dag met je baby op de arm is ook geen optie, daarom is een draagdoek erg fijn, want je hebt je handen vrij. 

Babylonia tri cotti.jpg  By kai geweven denim draagdoek.jpg

Wat zijn nog meer voordelen van een draagdoek?

Baby's hebben aanraking nodig, en de schommelende bewegingen die gepaard gaan met het stappen en bewegen met een kind in de draagdoek. Daarvan gaan hun zeer onrijpe hersentjes groeien. Het gevoel van veiligheid leidt tot de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en vormt later de basis voor een zelfbewuste en zelfverzekerde persoonlijkheid.

Zich veilig voelen is een noodzaak om zich goed te kunnen hechten. Om een goede relatie op te bouwen met jou en later ook andere mensen, is het belangrijk dat een baby zich goed kan hechten. Een veilig gehecht kind kan later makkelijker zelf loslaten en de wereld gaan verkennen...

babylonia BB Tai.jpg  draagdoek grijs melee.jpg  

Krampjes en reflux zijn vaak nog een oorzaak van veel huilen. En ook hier biedt de draagdoek meestal snel verlichting: Een kindje dat vaak overgeeft wordt beter nog lang rechtop gedragen (voor, tijdens en) na de voeding. Zonder draagdoek leg je je kindje toch al sneller neer. 

Ook harde geluiden kunnen soms een schrikreactie geven. Doordat je baby in de draagdoek ligt en jouw ademhaling en warmte voelt wordt hij of zij sneller rustig. 

Onderzoek toont aan dat baby's in een draagdoek opvallend minder huilen. In een draagdoek wordt de baby niet gedwongen om passief en wachtend de dag door te brengen, maar neemt hij op een natuurlijke manier deel aan de dagelijkse activiteiten van de ouder. De baby krijgt zo heel wat te zien en te horen, wat zijn psychosociale ontwikkeling ten goede komt. Wordt het hem even teveel dan sluit hij zijn oogjes en valt in slaap tegen de borst van zijn drager.

In tegenstelling tot wat vroeger werd aangenomen, is het nu wel duidelijk dat het veel dragen van je baby niet leidt tot verwennerij en afhankelijkheid maar dat wel het tegendeel wordt bereikt. 

* Gratis verzending vanaf €50,00 (anders €3,95)

* 1-2 werkdagen levertijd

* Laagste prijsgarantie

* 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Over Cheapon

Welkom in onze webshop!

Cheapon koopt retour- en restpartijen in van grote webwinkels. Het kan voorkomen dat een doos beschadigd is of de verzegeling open is geweest, maar de producten worden ten aller tijden zorgvuldig gecontroleerd en uitsluitend complete en nieuwe artikelen worden verstuurd.

Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment wat 100% nieuw is en dus geen retourartikel. Deze artikelen worden in de webshop aangeduid met 100% NIEUW. Daarvan is het complete artikel nieuw en onbeschadigd, dus ook de doos.

De producten die we verkopen vind je nergens goedkoper! Ook geven we je de laagste prijsgarantie.

De collecties en aanbiedingen wisselen elke dag. Van de meeste artikelen hebben we maar enkele op voorraad, dus wees er snel bij, want op = op.  

 

© 2015 - 2024 Cheapon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel