Slaapzak of Inbakeren, waarom is dit belangrijk?

Babyslaapzak
Trek je kindje als het naar bed gaat in ieder geval een slaapzak aan en laat hem of haar niet in de kleertjes slapen. Deze zorgt ervoor dat je kindje zich niet kan blootwoelen, zich niet kan omdraaien en niet onder de dekens kan kruipen. Ook bemoeilijkt zo’n slaapzakje het om uit bed te klimmen, wat de kans op een vervelende val weer beperkt. Een babyslaapzak is vaak voldoende isolerend om je kind comfortabel te laten slapen. Combineer een babyslaapzak daarom liever niet met een deken, zeker niet wanneer het een gewatteerd model is.

Isi mini slaapzak.jpgpuckababy the bag 0-6.jpg

Wanneer inbakeren?                                                                                                                                                                                                                                     Heeft je baby moeite om in slaap te vallen? Doet je baby alleen maar korte slaapjes? Is je baby snel overprikkeld? Huilt of jengelt je baby veel van moeheid?

Inbakeren helpt!

Voor welke baby's? Inbakeren is niet alleen voor huilbaby's, maar voor álle baby's die moeite hebben met slapen. Juist als een vicieuze cirkel dreigt te ontstaan is inbakeren een mooi hulpmiddel om een ritme te vinden. 

Wat is inbakeren? Inbakeren is het 'van schouders tot voetjes inwikkelen' van een baby. Ter hoogte van de armpjes strak, ter hoogte van de beentjes losjes. 

Het stevig inpakken van zijn armpjes helpt je baby om in slaap te vallen, wat dieper en daardoor langer te slapen. 

Hoe? Veilig inbakeren houdt in dat de inbakerdoek niet losraakt, dat je baby er niet uit kan wurmen, dat baby's heupontwikkeling niet belemmerd wordt en dat een ingebakerde baby niet op zijn buik kan rollen. Om dat laatste te voorkomen stop je met inbakeren als je baby 6 maanden is of ga je voor die tijd het inbakeren stapje voor stapje afbouwen.

Veilig inbakeren is een onderdeel van veilig slapen dus ook baby's bedje en beddengoed moeten veilig zijn.

Waarom? In de eerste maanden heeft je baby nog geen controle over zijn armpjes. Baby's die moe worden gaan niet automatisch ontspannen, soms blijven baby's armpjes teveel in beweging. Jonge baby's gaan ook sabbelen op hun handjes als ze moe zijn. Dit is een natuurlijke reflex, maar als je baby goed gedronken heeft, dan zal hij binnen afzienbare tijd eerst weer aan slapen toe zijn. Een uitgeruste baby kan rustig en effectief drinken en heeft minder last van krampjes of reflux.

Wanneer helpt inbakeren?

  1. Bij een vaste volgorde van slapen-voeden-knuffelen-box (box vanaf 6 weken)
  2. Na slaapsignalen naar bed brengen, kort vast bedritueeltje, inbakeren & stevig onderstoppen

Je geeft je baby dus geen voeding op bepaalde tijden, maar je legt hem (ingebakerd) te slapen als hij moe is en zodra hij wakker wordt, mag hij meteen drinken. Dat is regelmaat die een baby begrijpt.

Slaapsignalen -> baby naar bed
Wakker -> baby voeden

Timing is essentieel voor een goed effect. Heel belangrijk: baker je baby op het juiste moment in, bij de eerste signalen van vermoeidheid.

Vergelijk eens met jezelf. Je hebt gewerkt, komt thuis en gaat eten. Meestal voel je na verloop van tijd een 'dip'. Als je dan gaat liggen, slaap je meteen. Je kunt ook iets doen om je moeheid te verdrijven. Ga je daarna liggen, kun je niet slapen, ook al ben je moe. Zo is het ook bij baby's. Als ze over hun moeheid heen zijn, kunnen ze niet in slaap vallen. Als je baby overstuur is, heeft het dus geen zin om hem in te bakeren in de hoop dat de doeken het huilen zullen stoppen. Troost je baby, wacht een nieuwe 'dip' af en baker hem in en leg hem volgens een kort bedritueeltje wakker in bed.

 Swaddleme inbakerdoeken.jpgPuckababy The Original Inbakerdoek.jpg

* Gratis verzending vanaf €50,00 (anders €3,95)

* 1-2 werkdagen levertijd

* Laagste prijsgarantie

* 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Over Cheapon

Welkom in onze webshop!

Cheapon koopt retour- en restpartijen in van grote webwinkels. Het kan voorkomen dat een doos beschadigd is of de verzegeling open is geweest, maar de producten worden ten aller tijden zorgvuldig gecontroleerd en uitsluitend complete en nieuwe artikelen worden verstuurd.

Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment wat 100% nieuw is en dus geen retourartikel. Deze artikelen worden in de webshop aangeduid met 100% NIEUW. Daarvan is het complete artikel nieuw en onbeschadigd, dus ook de doos.

De producten die we verkopen vind je nergens goedkoper! Ook geven we je de laagste prijsgarantie.

De collecties en aanbiedingen wisselen elke dag. Van de meeste artikelen hebben we maar enkele op voorraad, dus wees er snel bij, want op = op.  

 

© 2015 - 2024 Cheapon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel